NETTISIVUT KERTOVAT ENEMMÄN!

Mm. näyttelytylokset ja arvostelut, kuvia ja tietoja koirien alkutaipaleilta...

http://chevrottskinta.nettisivu.org/




lauantai 22. elokuuta 2009

Kanttarelli

Viime aikoina olemme viettäneet koirien kanssa kaikki lauantait mummolassa. Niin tänäänkin. Elmeri vahti ajusiltaa ja Reino Kuikkakyläntietä.

Pakko oli keksiä Reinolle viihdykettä, sillä viime viikolla se hoksasi, että se voi lähtä juoksemaan tietä pitkin ihan itekseen. Eihän se niin käy. Siispä makkara kehiin ja kanttarellit.

Ystäväni Maija lahjoitti kaksi kanttarellia Reinon koulutusta varten. Viime syksynä aloittamaamme koulutusta siis jatkettiin. Eikä aikakaan, kun Reino tajusi, että koskettamalla kanttarellia se saa makkaraa. Kohta lisäsin sanan kanttarelli mukaan harjoitukseen. Ja kun kokonainen hiillosmakkara oli mennyt, kokeilimme etsimistä. Reino tietää, että kun kädet laitetaan silmille ja sanotaan "etsi", se lähtee etsimään makupaloja huoneesta. Nyt tein niin, että kanttarelli oli piilotettuna ja peitin kädellä silmät ja annoin käskysanat. (Empä kerro mitkä, ettei kukaan kaappaa meijän koiraa kaveriksi sienimetsälle. :D ) Ja kun kuono osu kanttarelliin, palkkasin. Hullunen kehuminen ja makkaraa. Taisi olla mieluinen uuden tempun opettelu, nyt uni näyttää maistuvan.

Vielä en tiedä, miten saisi Reinon ilmaisemaan seudun parhaat kanttarellipaikat.. Mutta täytyy ehkä itse ensin opetella syömään sieniä ennen kuin kaapit on niitä pullollaan. :D

1 kommentti:

  1. Voin kyllä vastaanottaa ylimääräiset sienet! :D Ootteko reenannu lisää?

    VastaaPoista